Den stora utmaningen

Det har nu gått snart två veckor sedan vi öppnade portarna på Facebook för Pennybridge. Vi har redan nu fått en hel del människor som nyfiket följer oss. Jag får allt oftare frågan: Vad är Pennybridge? eller Vad ska ni göra?

Att Pennybridge handlar om att ge och att samla in tror jag de flesta har klart för sig som börjat följa vår resa. Men frågorna kvarstår: Hur? Varför?

Att samla in pengar idag är dyrt. Lite för dyrt. Visst finns det dom som är jätteduktiga att hålla nere sina insamlingskostnader och se till att så mycket som möjligt kommer fram till de faktiska ändamålen. Men snittet för insamlingskostnader i Sverige idag ligger generellt mellan 6% och 16%. Under tidsperioden 2000 till 2010 var snittet för insamlingskostnaderna aldrig under 12% av de insamlade medlen från allmänheten (se: www.insamlingskontroll.se). Till det ska man komma ihåg att det sedan tillkommer ytterligare administrativa kostnader för hantering av projekt etc.

Vi har företagit oss den stora utmaningen att minska kostnaderna för insamling så att mer pengar kommer fram och når de verkliga behoven. Det är tufft. Vi vet det. Men vi tror inte att det är omöjligt. Tvärtom.

På Pennybridge tror vi att det handlar om att våga. Att våga tänka nytt. Att våga tänka annorlunda. Och har man bara vågat ta det första steget har man redan kommit långt.

Här är ett videoklipp på en person som vågade allt. Du har säkert sett den förr. Men se den igen. Det är den värd. Den handlar om en person som vågade fast han egentligen inte gjorde det. Resten är historia. Hans första album blev nr 1 på listorna i 13 länder och har sålts i mer än 3,5 miljoner exemplar. Bara för att han vågade…

Paul Potts

//Daniel Bergqvist

Du gillar kanske också...