Vem bryr sig om idrottsföreningarna, Karin Mattson Weijber?

”När tiderna förändras krävs nya grepp.”

Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattson Weijber publicerade häromdagen en krönika där hon tar upp att minskande föreningsstöd drabbar barn och unga. Egentligen ingen oväntad utveckling. Kommunernas kaka räcker inte till allt. Politiken tvingas ständigt att prioritera med den ena konsekvensen svårare än den andra. Vi har vant oss vid att ”någon annan” tar ansvar, ”någon annan” fixar, ”någon annan” betalar… Men vem betalar när pengarna sinar för våra folkrörelser? Vilka nya grepp krävs för att lösa det?

Mattson Weijber pekar på föreningarnas ansvar att minska kostnader och politikernas ansvar att stötta föreningarna ekonomiskt. På Pennybridge tror vi på att det finns många fler än politikerna som kan stötta föreningarna ekonomiskt. Vi tror på att tillsammans är starkare och att vi alla kan åstadkomma förändring.

Pennybridge är en ny – svensk – innovation. Vi underlättar för privatpersoner och företag att stötta goda ändamål och sänker föreningars och organisationers insamlingskostnader. Det tar tid att bygga nytt, det vet vi. Men fler och fler ändamål väljer att ansluta sig till Pennybridge alltifrån 90-kontoorganisationer till idrottsföreningar.

Till Karin Mattson Weijber, som oroas över kommunernas minskade bidrag till idrottsföreningar, vill vi därför rikta detta budskap: Se till att era föreningar ansluter sig till Pennybridge!

Även allmänheten – privatpersoner och företag – har ett ansvar för att ge våra ungdomar en meningsfull fritid – oavsett om det är inom idrottsrörelsen eller någon annanstans. Och därigenom har idrottsföreningar och andra organisationer ett ansvar att göra det möjligt för allmänheten att stötta dem.

Pennybridge startades för att lösa just detta. Vi tar ett nytt grepp när tiderna förändras!

Vill du veta mer om hur Pennybridge förenklar för privatpersoner och företag att stötta goda ändamål ekonomiskt och att bidra till att sänka insamlingskostnaderna: klicka här för att läsa en tidigare bloggpost.

//Daniel & Christian ”Pennybridge”

Klicka här för att läsa artikeln på Nyheter24

Du gillar kanske också...