Ninjor och cyklar för välgörenhet – 63. #blogg100

Cykla för välgörenhet

För tolv år sedan startade Team Rynkeby genom att 11 hobbycyklister cyklade från Ringe i Danmark till Paris i Frankrike. Numera är Team Rynkeby en tävling som drar 1000 motionscyklister varje sommar, och med det ärofyllda målet att samla in sponsorpengar och arrangera event för att kunna stödja barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är kvinnor och män från både Sverige, Danmark och Finland, i blandade åldrar med olika bakgrund och yrken.

sverige_team_rynkeby

Charity Hackaton

Tidigare i år fick företaget TRETTON37 frågan om de kunde hjälpa Team Rynkeby att utveckla en webbapplikation för att underlätta insamlingsarbetet till välgörenhet. TRETTON37 nappade genast på förslaget och planerade in en ledig helg där de samlade tolv utvecklare för att under intensiva timmar hålla ett ”Charity Hackaton”.

TRETTON37

TRETTON37 jobbar enligt företaget själva bara engagerade ”ninjas”! Dvs ”specialister som känner stolthet för sin profession”

”Vi kanske inte är så bra på att cykla, men kan vara med och bidra med vår tid och kunskap och därigenom skapa mervärde i ert arbete, säger Deniz Yildirim, VD sedan 2010.  – Vi älskar det vi gör och kodar hemma på fritiden ändå, men det känns extra kul att få möjligheten att göra det för en god sak.

Läs pressrelease här

2012 samlade Team Rynkeby in 20 Mkr till Barncancerfonden. Och målet är att i år öka denna summa.

Jag tycker att detta är ett riktigt bra exempel på vilken styrka det innebär när så många människor över olika gränser går samman och bidrar med sin tid för att tillsammans ”göra gott”!

Nätkärlek till er alla.
//Christian

Du gillar kanske också...