Värderingar och kallt kaffe – Pennybridge

I skrivande stund skrålar Röyksopp’s ”This must be it” ur mina datahögtalare och kaffet som jag ”nyss” hällde upp är visst redan kallt, när jag tittar på klockan förstår jag varför…”nyss” var för två timmar sedan…

Jag som skriver heter Christian, är pappa till två döttrar, intresserad av sociala medier och kopplar gärna av genom att jonglera. De senaste 11 åren har jag jobbat med telefonkataloger, både den fysiska sorten och den digitala med allt ifrån ombrytningssystem till optimering av sökmotorer på internet. Och sedan ett par månader tillbaka har jag fått förmånen att tillsammans med några andra vara med och bygga ett helt nytt företag, Pennybridge.

Det är ganska lätt att få tunnelseende och bli extremt engagerad när något är roligt eller när det verkligen berör. Och att få vara med att bygga upp ett företag från grunden är definitivt engagerande. Men att få vara del i uppbyggandet av ett företag där grundstommen byggs kring att ”göra gott” ger det där lilla extra, det som gör att jag orkar jobba sena kvällar och som gör att jag glömmer att dricka kaffe medan det är varmt…

Och de senaste månaderna har verkligen varit händelserika i bemärkelsen ”bygga företag”, då Pennybridge har gått ifrån att vara en idé till att bli ett registrerat ”bolag” som nu har ett brett kontaktnät, flera organisationer anslutna och en tjänst som snart kommer att lanseras.

Värderingar

Men förutom mycket jobb i form av presentationer, möten, sociala medier, blogg etc. innebär det också mycket ältande och ifrågasättning av idéer och värderingar. Hur bygger man ett starkt varumärke för ett företag som förmedlar pengar till välgörenhet? Vilka värderingar har vi som jobbar med Pennybridge och vilka värderingar är det som ska forma vår organisation?

För mig har det alltid varit en grundläggande värdering att ”göra gott” att mitt arbete förmedlar ett tydligt mervärde, att på ett eller annat sätt kunna förbättra livet för andra.
Ja ni hör ju, det är ärligt talat en värdering som i många sammanhang gjort mig mer frustrerad än nöjd…För självklart är det så att de flesta arbeten ger mervärde för andra på ett eller annat sätt, men hur får man reda på att man verkligen har ”förbättrat livet” för någon? Jo genom ”feedback”, men tyvärr är det så att det väldigt sällan finns möjlighet att både ge och få feedback inom de flesta yrken.

Så för mig är ett tydligt mål med Pennybridge att se till så att det finns ”möjlighet” för mottagande organisationer att kunna återkoppla till sina givare att kunna berätta vad dom använt pengarna till och att kunna visa att det vi ger faktiskt ”gör gott”.

Men innan jag fortsätter att jobba med det ska jag först gå och sätta på lite nytt ”varmt” kaffe…på återhörande.

//Christian Hertz

Du gillar kanske också...