One photo a day in the worst year of my life – 92. #blogg100

Sitter just nu vid köksbordet med en kopp te, och klockan är alldeles för mycket för att blogga om något riktigt djuplodande, istället slänger jag en kik på twitter och ser att hashtag:en #ViolenceAgainstWomenIsWrong trendar…

Vet inte riktigt vad som föranlett trenden, men kan ju snabbt konstatera att hälften av tweetsen är om ämnet och hälften är strunt. Fortsätter att scrolla igenom listan och fastnar plötsligt vid en film gjort av en tjej som  uppenbarligen vill vara anonym. 

Filmen heter ”One photo a day in the worst year of my life” och är en tydlig kampanj mot misshandel av kvinnor. Filmen bygger på 365 foton, dvs som titeln anger: ett foto per dag på vad som påstås vara tjejens värsta år.

Jag vill för säkerhets skull varna för otäcka bilder för er som väljer att titta på filmen.

Jag känner att jag måste få veta mer om denna film, vad texten som tjejen håller upp i slutet betyder etc, så jag testar översättningar och rotar vidare på nätet. Och enligt Google translate betyder texten hon håller upp (fritt översatt) ”Hjälp mig, jag vet inte om jag lever imorgon…”

När jag fortsätter att söka hittar jag till sist en hel artikel om filmen i tidningen ”Telegraf” (klicka här för att läsa artikeln)

Telegraf skriver att de hittat den misshandlade flickan i filmen och att hon heter Mia Hujic och är översättare och modell…och att den Serbiska polisen också letat efter henne för att antingen bekräfta om det ligger någon sanning i filmen eller om det är fejk, och i så fall pröva fallet för att se om det de gjort faktiskt kan vara straffbart.

Filmen är som sagt en kampanj och är stark och tydlig kring vad den vill förmedla och jag hoppas att den på ett eller annat sätt hjälper till med att driva kampen mot våld (både mot kvinnor och män) vidare.

Ja, det var ett kort urdrag av min nu alldeles för sena onsdagskväll.

Jag önskar er en mycket god natt eller en härlig dag, wherever you are.
//Christian

Du gillar kanske också...