Kändisar och välgörenhet – 9. #blogg100

Nyheten att Beckham är klar för PSG de närmsta 5 månaderna har trendat ikväll på twitter, men det är inte just övergången som är den största nyheten utan det faktum att han kommer att skänka hela sin lön (i 5 månader) till välgörenhet för barn i Frankrike (oklart vilken välgörenhetsorganisation).

Självklart kommer detta att stärka hans varumärke och därmed även försäljningen av hans tröjor, parfymer etc samt göra honom omåttligt populär. Men vad gör väl det om man samtidigt stödjer ett gott ändamål, ”förbättrar världen”. Jag kan bara hålla tummarna för att det inte är fabriker med barnarbetare som ligger bakom tillverkningen av produkterna till hans klädesmärke, för om det är det kommer det snart att luskas fram och blåsas upp i media. Men jag antar (och hoppas) att den stab som står bakom hans varumärke vårdar det så ömt att de har en ständigt koll på just den biten.

Märker att jag låter lite ironisk och bitter, det är absolut inte meningen, jag tycker verkligen att dessa trender bär med sig ngt gott. Även tweets:en visar på en positiv ton och beundran för hans val, vilket självklart kommer att ge upphov till liknade engagemang från andra idrottsstjärnor, Zlatan på tur kanske?

Att kändisar ger bort pengar till välgörenhet är ju ingen nyhet, ta bara Bill & MelindaOprah WinfreyBrangelina mfl.

Det är en tydligt ökande trend även i Sverige där flertalet kändisar bygger varumärke genom att skänka pengar. Ett ex. är föreläsaren och inspiratören Olof Röhlander som måhända inte är lika stor som Beckham eller övriga nämnda, men som gör en kanske ännu mer beundransvärd insats. Han kommer under ett års tid hålla 25 föredrag där pengarna kommer att gå till välgörande ändamål, med målet att nå 1000.000 kr – mer info här. Ett superbra initiativ som jag hoppas och tror att vi kommer att få se mer av framöver!

Kram och godnatt

//Christian

Du gillar kanske också...