Förändra världen – 5. #blogg100

Jag minns att jag som liten drömde om att bygga en maskin som kunde ge mig hur mycket godis som helst, att jag aldrig skulle behöva några pengar utan bara kunde trycka på en knapp så fick jag just det där supergoda godiset jag ville ha! Jag ville också ha en rymdraket och en tidsmaskin… Men det fanns faktiskt också lite mer ”solidariska” stunder då jag ritade på en maskin som skulle skrota alla vapen (utom möjligtvis mina knallpulverpistoler) och därmed stoppa alla krig i världen, en maskin som i allra högsta grad skulle ”förändra världen”.

Orden att ”förändra världen” var inte så konstiga då, när man var liten, utan kändes som något man absolut skulle kunna göra när man väl blev stor och fick bestämma. Jag var nog mer undrande varför det vara så få vuxna som  faktiskt gjorde något för att förändra världen…

Idag används orden ”förändra världen” ofta som huvudsakligt mål framförallt av välgörenhetsorganisationer men är heller inte helt ovanligt inom företagsvärlden. Jag upplever dock att många ofta uppfattar orden  som högtravande, drömmande och inte helt sällan som ett naivt uttryck, för det är ju trots allt väldigt stora ord, att förändra hela ”VÄRLDEN”. Men hur svårt är det egentligen, hur mycket och hur många måste man påverka för att man ska kunna tillskriva sig ha förändrat världen?
Och räcker det att bara ge sig den på det, att vara övertygad om att klara det? Vad tycker du?

För ett tag sedan såg jag en TED-video på temat att drivas av övertygelsen att allt verkligen är möjligt, men också om att ha styrkan att kunna be om hjälp och att kunna vara sig själv. En stark historia berättad av Caroline Casey du hittar filmen nedan, ge den gärna 15 minuter av din söndag.

Kärlek till er alla
//Christian

Du gillar kanske också...