One Way Or Another – 10. #blogg100

Jag vet inte om ni har hört talas om Red Nose Day? Flera av er har säkert det då den funnits med sedan 1988, men enbart i England. Det är hur som helst en komedikväll på BBC där man med hjälp av komiker så som Mr Bean, Little Britain, ett herrans liv etc. samlar in pengar genom att sälja röda clownnäsor, dels näsor man kan sätta på…näsan men även på…bilen (?).
Välgörenhetsorganisationen som ligger bakom idén heter Comic Relief, och har alltså som mål att förändra och skapa positiva effekter (samla in pengar) genom att använda sig av underhållning (skratt).

Underhållande filmer på temat ”Red Nose Day” hittar ni här

Det jag tyckte var spännande när jag läste om Comic Relief var deras idé eller grundprincip som de kallar ”the Golden Pound Principle”, som innebär att varje insamlat pund direkt ska gå till välgörenhet genom att låta omkostnaderna sponsras av företag eller täckas upp av räntan de får på de insamlade pengarna. De har hittills samlat in 800 miljoner pund (drygt 8 miljarder) till välgörenhet.

Och till årets ”Red Nose Day” har de lyckats knyta till sig flickidolerna One Direction som gör en cover på låten ”One way Or another”. Ytterligare en lyckad marknadsföring där man använder kändisar för välgörenhet.

One way or another

“It’s such an honour for us. We can’t wait to perform our version of this iconic pop song and raise as much money as possible for this incredibly important cause that is really close to our hearts.” Låten är ”One way Or another”

Kram
//Christian

Du gillar kanske också...