Zombies for charity – 11. #blogg100

Förutom att låta tonårsidoleridrottsstjärnor och andra kändisar promota välgörenhetsinsamlingar är det ändå inte tillräckligt för att nå den lite yngre och mer tech-savvy generationen av givare. ”Sättet” att skänka på måste också passa, det funkar inte längre att skramla med en bössa på i lokala matbutiker, även om det fortfarande inbringar mycket pengar till välgörenhet så är det smärtsamt många som inte har kontanter eller ens orkar titta upp så länge från sina smartphones att de hinner lägger märke till de små plastbössorna.

Bössor

Självklart handlar det istället om att använda sig av appar, mobilanpassade sajter, eller smarta widgets, men fortfarande kvarstår utmaningen med att hitta ett intressant innehåll, att kunna engagera och utbilda givarna, att inspirera och skapa en viral effekt. Hur gör man det och hur får man givarna att stanna kvar?

Det finns såklart massor appar och smarta lösningar för just detta ändamål, och det fortsätter att poppa upp nya hela tiden, vissa mer innovativa än andra. Därför tänker jag ägna ett gäng inlägg framöver till att presentera de appar/sajter/widgets etc som jag tycker är mest spännande just nu, ordnade efter kategorierna:

  1. Kampanjer
  2. Tjänster
  3. Akuta ändamål (donera nu!)
  4. Övriga

Och just när det gäller kampanjer kikade jag runt på bla ”Show Your Concern” där man kan skapa sina alldeles egna kampanjer, och det är framförallt en kampanj där som jag reagerade på (och log åt) lite extra. Kampanjen kallades ”Run Zombie Run” där deltagarna hade möjlighet att delta antingen som zombies eller som villebråd, och där deltagaravgiften gick till välgörenhet. Med ett litet klipp från den kampanjen vill jag avsluta dagens inlägg, ta hand om er så ses vi imorgon igen.

Run Zombie Run – fun race for charity

Kram
//Christian

Du gillar kanske också...