Bara lite om #näthatet – 15. #blogg100

#blogg100

Jaha det blev sena kvällen idag igen, publiceringsplan till trots är det svårt att få till bloggandet så att inläggen kommer ut i god tid. Och ärligt talat så är det svårt att ens följa publiceringsplanen när man är under tidspress, men det flyter på och 14 inlägg har redan blivit publicerade och jag har gett mig den på att vi kommer att fullfölja alla 100. Men det skadar väl inte att nämna att jag tacksamt tar emot lite ”heja på kommentarer” då och då. 🙂

Hade bestämt mig för att gå emot strömmen och inte skriva något alls om ”#näthatet” idag, men då frun sitter en bit bort och tittar på programmet på svtplay har jag svårt för att värja mig, framförallt då hon allt som oftast skriker högt åt alla idiotiska kommentarer som programrösten läser upp från Facebook-kommentarer etc. Men jag tror att vi lämnar det där och istället lämnar över ordet till Joakim Jardenberg som enligt min mening gör en alldeles lysande analys av hela ”hat-diskussionen” och de komplexa problem den medför, men för att att nyansera ut det lite slänger jag även med tre andra bloggar om samma ämne, alla ”män”… Vet ni några bra bloggar om ämnet som skrivits av ”kvinnor” så länka gärna i kommentarsfältet nedan.

Kwasblogg 
Axbom.se
Bisonblog

Tillägg – Några kvinnliga bloggare om näthatet:

Lokkomotion
Ninaruthstrom
Ninniu
Mymlan

Näthat

Pennybridge

Idag har jag varit i kontakt med en riktigt duktig illustratör för att få hjälp med att hitta rätt bildmanér till vår webbtjänst, eller framförallt för att få hjälp att göra en snygg och tydlig flödesbeskrivning av hur tjänsten fungerar, något som inte är allt för lätt. Ingenting är klart än så jag får återkomma längre fram med ev. skisser, exempelbilder etc.

Att bygga en webbtjänst är ett stort jobb i sig men att också få till en bra användarvänlighet och en snygg design/layout är som alltid en spännande utmaning och kanske också ett av de roligaste bitarna i hela processen. För att få bra koll på designläget har vi hela tiden haft stor uppbackning av reklambyrån Think Happy Thoughts, som jag verkligen vill ge extra mycket cred då de har tagit fram vår snygga logo och i princip allt vårt grafiska material inkl webbtjänstens layout, och som också har rekommenderat illustratören jag kontaktade.  Tack för det och ett extra stor tack till Miran!

Kram och godnatt,
//Christian

Du gillar kanske också...