Att vara många med samma mål!

Hej där!
Nu har 24 eminenta sommarbloggare publicerats och en härlig sommar passerat sedan jag sist skrev något i bloggen. Det har i allra högsta grad varit en händelserik sommar med många spännande kliv framåt mot förverkligandet av Pennybridge vision.

Ytterligare fler spännande kliv tas nu varje dag och det är ett hektiskt schema för alla Pennybridge medarbetare inför en stundande höst med bland annat lansering av tjänsten på agendan.

Men eftersom vi fått fler nya läsare sista tiden och jag inte vet hur mycket just Du känner till om Pennybridge så vill jag gärna ägna dagens inlägg åt en kort presentation.

Pennybridge

Det frö som vi har planterat och nu vattnat för fullt är en väldigt enkel lösning kring hur vi många tillsammans kan hjälpa till att sänka kostnaden för insamling till välgörenhet (och på sikt även till föreningsliv).

Som alla vet är det ju mycket mer effektivt att ”vara många som jobbar mot samma mål, istället för bara en, när man vill genomföra en förändring”.

Och tack vare vårt idoga vattnande har fröet nu börjat växa till en enkel onlinetjänst där vi samlar massor organisationer/ändamål under samma tak och där du kommer att ha möjligheten att varje månad kunna stödja flera av dessa ändamål genom att stoppa in en mindre summa som du fördelar som du själv vill över dina valda ändamål.

Tjänsten ger dig full kontroll att höja, sänka, starta stoppa och omfördela ditt givande när du vill, men självklart är det också enkelt att byta ut, ta bort eller lägga till nya ändamål närhelst du själv vill. Och tack vare att du bara stoppar in en summa som du fördelar ut till flera organisationer skippar vi ju ett gäng transaktioner och därmed extrakostnader.

Pennybridge hjärta

Och när vi säger att vi vill bidra till att ”sänka” insamlingskostnaden menar vi att Pennybridge tjänst aldrig kommer att överskrida en kostnad på 5% av förmedlat belopp (transaktionskostnad inkluderad) en kostnad som visar sig i genomsnitt ligga mellan 6-16% i Sverige. (klicka här för mer info)

Och just genom att samla ”många som jobbar mot samma mål” dvs få många användare av tjänsten, kommer vi på sikt att verkligen kunna göra skillnad och förhoppningsvis kunna sänka kostnaden ytterligare.

Nu krävs det inget geni för att förstå att 5% (transaktionskostnad inkluderad) inte är en summa som kommer att räcka till ett företags omkostnader, vidareutveckling av tjänst, support etc. om vi inte når en väldigt stor volym.

En så stor volym kräver att vi inte enbart lanserar i Sverige, utan att vi med stor fokus riktar in oss på att få det växande fröet att börja blomma och nå framförallt den amerikanska marknaden, och så småningom även se till att Pennybridge blir globalt.

Och när det gäller den USA visar våra undersökningar att en amerikansk medborgare i snitt skänker fem gånger mer än en svensk, samt att insamlingskostnaden i USA ofta är mycket högre än här i Sverige, så helt klart är USA ett ställe där Pennybridge har möjlighet att göra skillnad och samtidigt få tillräckligt många anslutna för att kunna bibehålla och på sikt förhoppningsvis kunna sänka insamlingskostnaden ytterligare.

Därför har vi, som ni säkert sett, vid två tillfällen redan varit på turné i USA, den senaste resan var i augusti och mer om den och vad som hände kommer i nästa inlägg, så håll utkik.

Tills dess önskar jag er en fortsatt härlig dag och glöm inte: Var alltid generös, även om det bara handlar om ge bort ett leende!

Kram!
/Christian

Du gillar kanske också...