Kan lite bli mycket?

Året är 1985. Jag blev tio det året. Jag minns hur jag stod framför spegeln. Länge. Det gällde att håret (som jag då hade) låg precis rätt. Det var ju klassfest. Och jag minns det nästan som igår. Jag minns hur vi dansade till tonerna av klassiker som Summer of ’69 och We are the world. För oss just då var det nog egentligen inte mer än just bara en bra sång som innebar att det var dags för ännu en ”tryckare”.

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So lets start giving
There’s a choice we’re making
We’re saving our own lives
Its true we’ll make a better day
Just you and me

We Are the World skrevs 1985 av Michael Jackson och Lionel Richie och producerades av Quincy Jones. Sången spelades in av artisterna som medverkade i välgörenhetssprojektet ”USA for Africa”. Sången gavs ut på singel och pengarna gick till det svältdrabbade Etiopien. Inspirationen kom från brittiska Band Aids välgörenhetsjulsingel ”Do They Know It’s Christmas?” 1984. Singeln sålde 800 000 exemplar redan första veckan. Det var något som fick enorm uppmärksamhet. Det var artister, kändisar som ville göra skillnad. Initiativet togs på nytt när katastrofen på Haiti inträffade.

Över åren är det många som visat ett stort engagemang för världsfrågor och välgörenhet. En  frontfigur som fortsatt ihärdigt är sångaren Bono i U2 som bl.a. var en av de som frontade kampanjen som kallades The RED INITIATIVE. Även det ett initiativ för att utrota aids och svält.

Allt det är bra. Till och med mycket bra. Men en människa har begränsningar, även om man heter Bono. Det krävs något mer för att det verkligen ska börja hända något. På riktigt. Det krävs att många gör något –“We” are the world –
 Det är så vi bygger Pennybridge. En möjlighet för många att göra lite och att det vi gör tillsammans ska bli mycket.

Så svaret är ”ja”, ”lite kan bli mycket” för många!

//Daniel Bergqvist

Du gillar kanske också...