Varför vill du göra det här?

Hej,

Jag som skriver det här heter Daniel och har tillsammans med några andra fått möjligheten att vara med och starta upp Pennybridge. Det känns fantastiskt. Jag kommer senast från sju år inom utbildningsbranschen där jag ansvarat för karriärsprogram för näringslivet med fokus på marknadsföring och management. Jag och min fru har under åren tillsammans fått tre underbara barn.  Två tjejer och en kille.

I somras hade jag stämt träff med en person på ett café. Pennybridge var precis i sin linda då. Vi beställde varsin kopp kaffe och slog oss ner för ett samtal. Jag minns att han efter en stunds samtalande kring Pennybridge frågade mig: ”Vad är det ni vill göra? Egentligen?” Efter en kort stunds eftertanke svarade jag: ”Det kanske låter pretentiöst, men det handlar nog om en vilja att förändra världen.” Han nickade och menade att han förstod. Vi pratade vidare och han sa att för killar handlar det om två saker. Antingen vill man ha uppmärksamhet, känna sig attraktiv, eller så vill man förändra välden. På något sätt.

Tiden efter samtalet på caféet vet jag att jag kände mig på sätt och vis obekväm. Förändra världen? Skulle jag? Skulle vi? Men allt eftersom tiden gick så växte känslan. Varför inte? Kan man mer än försöka? Varför skulle inte jag? Varför skulle inte vi? Jag insåg att jag inte hade några bra svar. Inga ursäkter. Inga argument.

Förra veckan hade jag ännu ett möte om Pennybridge. Vi pratade om vad Pennybridge stod för och vad jag gjort innan osv. Till slut ställde personen på andra sidan bordet frågan: ”Varför vill du göra det här?” Jag tänkte tillbaka på mötet på caféet i somras och svarade: ”En person jag träffade i somras berättade för mig att de flesta killar vill två saker. Antingen vill man ha tjejer, eller så vill man förändra världen. Om det är sant, och eftersom jag redan har tre tjejer hemma (och en kille på 8) så för mig är det bara förändra världen kvar…

Jag säger inte att vi på Pennybridge har monopol på att förändra världen. Absolut inte. Alla goda krafter behövs. Ingen tvekan om det. Att förändra världen kan dessutom betyda en rad olika saker för olika människor. Men för oss på Pennybridge betyder viljan att förändra världen allt. Det är det som driver oss. Men vi kommer inte lyckas på egen hand. Det är det som är själva grejen med Pennybridge. För att det ska lyckas måste vi hjälpas åt. Vi behöver helt enkelt din hjälp. Det är först då lite kan bli mycket. Så fortsätt följa vår väg till lansering. Håll utkik. Dela. Gör vad du kan. Så lovar vi att göra vad vi kan.

Slutligen kan jag inte låta bli att dela ett videoklipp jag sett att antal gånger. På Pennybridge har vi många inspirationskällor. Det här är en av dem.

//Daniel Bergqvist

Du gillar kanske också...