Välgörenhetskonst – 27. #blogg100

Idag vill jag uppmärksamma ett minst sagt stort konstprojekt. Personerna bakom idén heter Ashley & Filip och kallar själva det de gör för ”världens största konstprojekt för välgörenhet”. I själva verket är det tre projekt som löper över tre års tid. Med det främsta målet ”att förändra världen”

”3 YEARS,  7 CONTINENTS, 26 COUNTRIES,
4 CAMERA’S & ONE COUPLE”

Ett av projekten  ”ABCHARITY” går ut på att ”skulptera” alla bokstäver i alfabetet (26 st) genom att i varje land de besöker samla 500 barn som tillsammans ska bilda formationen av en bokstav.

Ett annat är ”Face the peace”, som handlar om att fotografera kändisar och barn som gör fredsmärket och svarar på fem frågor om fred och meningen med livet.

Och det tredje projektet är ”The one way” där de vill få folk över hela världen att göra minst en sak för att göra världen till en bättre plats. Allt detta filmas i en dokumentärfilm och i en webbserie, samt fotograferas. Fotografierna kommer man sedan att kunna köpa som konstverk och pengarna går oavkortat till den välgörenhet som köparen väljer att stötta.

Målet dom har satt upp är att totalt samla in 10 miljoner dollar. Inget dåligt projekt för endast två personer. 🙂

Två länder har de hunnit med hittills och just nu är dom i Sverige för att samla in tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa sig en fyrhjulsdriven bil som de kan fortsätta sin resa i.

Läs mer om deras projekt här

Och se deras film här:

Godnatt
//Christian

Du gillar kanske också...