Teknisk innovationer och Läkarmissionen – 75. #blogg100

Jag gillar att läsa om tekniska innovationer och idag kom jag över en artikel om ett ”smart” armband som med hjälp av oss sociala medier geeks ska hjälpa till att skapa större trygghet för hjälparbetare!

Det är främst för de hjälparbetare som befinner sig i katastrof och krigsdrabbade område, och som lever med risken att kidnappas eller dödas som armbandet tagits fram.

Armbandet är utformat så att när larmet aktiveras skickas meddelanden och position ut till ”följare” som finns på facebook och twitter. På det sättet vill man se till att samla stöd hos så många andra som möjligt och för att se till att bäraren inte försvinner spårlöst. Och självklart vill man att dessa meddelanden ska delas och spridas så mycket som möjligt. Ganska likt den aktivitet som utförs av Missing People Sweden vid sökandet efter försvunna personer.

armband

Bakom framtagandet av detta ”smarta” armband står organisationen Civil Rights Defenders som alltså vill att folk ska registrera sig som övervakare av armbanden via sociala medier. De hoppas på ett globalt engagemang och att det kommer att fungera avskräckande för dom som planerar att attackera hjälparbetare.

Totalt kommer 55 armband att ges ut i slutet av 2014.  Du kan läsa mer om projektet här.

 

Läkarmissionen

Bild lånad från läkarmissionens sida.

 

Men med eller utan armband uppstår det tyvärr ständigt nya katastrofer runt om i världen, hungersnöd, torka, översvämningar och krig.

Dock är det så att oberoende av vilken katastrof det än gäller är det som alltid viktigast att hjälpen kommer fram snabbt.

Och en av dessa hjälporganisationer, som tack vare sitt globala nätverk, snabbt kan ta sig fram vid en katastrof är: Läkarmissionen.

Läkarmissionen innehar 90-konto och har funnits och arbetat för att hjälpa utsatta människor sedan 1958 och förmedlar över hundra miljoner kronor varje år, främst inom deras stora huvudområden: Social omsorg, utbildning och självförsörjning. Läs mer om deras projekt och aktuella insatser här.

Även läkarmissionen tillhör en av de hjälporganisationer som du kommer att kunna stötta direkt vid lansering av Pennybridge.

Jag önskar er en fortsatt härlig söndag!
//Christian

Du gillar kanske också...