Linda Thorén – Den ljusnande framtid är vår

Idag har vi fått äran att publicera ett tänkvärt blogginlägg, vårt näst sista för denna sommar och därmed vår tjugotredje sommarbloggare: Linda Thorén som får presentera sig själv:
Linda ThorenJag är 19 år gammal och jag har precis tagit studenten efter att ha läst Teknik i tre underbara år i Norrköping, staden som jag är uppväxt i.

Hela mitt liv har jag haft ett klappande hjärta för Afrika och jag längtar efter att göra världen lite mer rättvis. Jag ska till hösten läsa en U-landsutbildning på Mullsjö folkhögskola och jag hoppas att studierna där kan ge mig en ökad kunskap och verktyg för hur jag på bästa sätt kan använda mina egenskaper för att på ett meningsfullt sätt hjälpa andra.

Den ljusnande framtid är vår

Jag har precis tagit studenten och sjungit om att den ljusnande framtiden är vår, och jag hoppas verkligen det!

Den första strofen i sången uppmanar oss att ”sjunga om studentens lyckliga dag”, jag sjöng inte då.

En av mina klasskompisar dog under studentveckan och mitt hjärta klappade då inte med friska slag för att fortsätta referera till studentsången.

Det finns så mycket orättvisa i världen. Jag miste en vän och har mått väldigt dåligt över detta. Blickar man sedan ut över världen, tittar på aktuellt eller läser tidningarna matas man hela tiden med nyheter där människor dör och far illa, förstå hur många som inte kan förmå sig att sjunga om sin lyckliga dag…

Jag har hört att man måste ha de enklaste förnödenheter, mänskliga rättigheter och goda relationer för att kunna vara lycklig. Allt detta har jag i överflöd och jag är också väldigt lycklig. Jag skulle vilja att alla skulle kunna få uppleva ren lycka. Men vi lever i en orättvis värld.

Jag har själv varit i Centralafrikanska Republiken, där bodde min pappa som barn. Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder och standarden för i princip allt är extremt låg. I Centralafrikanska Republiken finns det väldigt många människor som inte har tillgång till de enklaste förnödenheter, mänskliga rättigheter och det är många som inte får ha sina nära vid liv.

Jag drömmer om att kunna visa människor i min närhet och över hela jorden att lyckan finns! Därför tänker jag göra det jag kan för att människor runt om i hela världen ska få tillgång till de enklaste förnödenheter och mänskliga rättigheter och kanske kan vi tillsammans få slut på krig, svält och brist på sjukvård så att människor kan ha kvar i alla fall någon vän på jorden.

Jag tror att en av de viktigaste egenskaperna man kan ha, och bör tänka på är altruism, osjälviskhet. Att se andra och försöka göra deras värld lite lättare. Jag tror inte ens att det alltid måste vara en uppoffring. Engagerar man sig i ideellt arbete och utför vardagliga goda gärningar känner man sig uppskattad och älskad i vardagen. Då känner man sig nog också själv lyckligare.

Vi har väldigt mycket möjligheter och jag tycker därför vi bör göra ALLT vi kan för att ge fler möjligheten att känna lycka. Det behöver inte betyda att man måste åka ut till Afrika eller sälja allt man äger. Börja med att le, hälsa på folk, sluta vara rasist, respektera människor, bjud med någon du kanske inte brukar, lyssna på någons berättelser, hjälp någon… Vara lite vänligare än nödvändigt!

Sjung om de lyckliga dagarna trots att det bor en del stormar i våra sinnen. Men den ljusnande framtiden är vår och hoppet är vår vän.
Hurra!
//Linda

Du gillar kanske också...