Meg Tivéus – Gästbloggar

Vi vill varmt välkomna Meg Tivéus först ut i raden av gästbloggare på Pennybridge blogg. 

Meg är en svensk företagsledare vars karriär innefattar ledande befattningar och VD-poster inom bland annat Åhléns-koncernen, Holmen, Posten och Svenska Spel samt ordförande i Sveriges Marknadsförbund. Idag arbetar Tivéus som styrelseproffs med uppdrag för bland andra Swedish Match, Boss Media, Operan och Connoisseur.  

 

 

 

Efter att ha tillbringat 9 dagar i Indien kan man verkligen fundera över hur lyckligt lottad man (jag) är som är född i Sverige i nutid.

Att ha mat och tak över huvudet, utbildning i bagaget och en (hitintills) kanonhälsa är något man varje dag ska vara tacksam för. Alla har inte fötts under så lyckliga stjärnor. Och det har slagit mig många gånger i livet.

Att dela med sig till sin nästa är en djupt kristen värdering och en värdering som finns i de flesta religioner. Att delad lycka, framgång eller bara en måltid innebär så mycket mera tillfredsställelse är allmänmänskligt och något vi kanske tar för givet. Men jag tror att det ibland är bra att fundera lite extra över detta…

Att göra gott!
Att dela med sig… 

I början av 60 talet bodde jag ett år i USA och gick i High School. ”Charity” och engagemanget i olika kyrkliga församlingar var en given del i samhället. Välgörenhet och att skänka pengar eller arbete till mindre bemedlade har blivit allt mera vanligt även i vårt land, av flera skäl tror jag. Samhället tar inte längre hand om de mindre bemedlade på det sätt som skedde tidigare och vi som har det bra har blivit allt mera måna om att dela med oss.

CSR är ett begrepp i varje företag idag. Företag bör vara en större del av samhället och ansvaret för att företaget beter sig juste är något både styrelse och ledning måste ta.

Som privatperson kan man göra mycket. Otaliga är idag de organisationer som samlar in pengar till kläder mat förnödenheter där det mest behövs. Själv har jag fastnat för 2 hjälporganisationer. Hand in Hand och Läkare utan gränser.

Hand in Hand för att det är hjälp till självhjälp  Läkare utan gränser för att det är en organisation som verkligen ställer upp med lite ersättning där de mest behövs. Men många andra finns. Och varje liten slant . Men många andra finns. Och varje liten slant är mycket värd för den som får ta del av det.

Låga administrationskostnader är också något man bör titta på. Man vill ju att ens slantar kommer brukaren till del!

/Meg

Du gillar kanske också...