6 års krig i Syrien!

Idag den 15 mars 2017 har kriget i Syrien pågått i ofattbara 6 år.

Den grymma situationen har lett till att många barn har fötts in i en värld där de aldrig upplevt något annat än konflikt, krig och död. Skräcken efter belägringen i de östra delarna av Aleppo börjar än en gång försvinna från allmän­hetens medvetande, men vi kan inte låta 2016 års tragedier upprepas år 2017.

I Syrien idag finns det 15 belägrade områden där upp till 700 000 människor, inklusive 300 000 barn fortfarande sitter instängda. Nära 5 miljoner människor varav 2 miljoner barn, bor i områden som är extremt svåråtkomliga att nå med humanitär hjälp på grund av konflikt och osäkerhet. Barnen lider av undernäring, uttorkning, diarré, skador och infektionssjukdomar. En stor del av befolkningen är i stort behov av stöd efter att ha upplevt traumatiska händelser och våld. Många barn har aldrig sett något annat än krig.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, ger stöd som räddar liv, samtidigt som organisationen skyddar de grundläggande mänskliga rättigheterna och skapar en bättre framtid till människor som befinner sig på flykt.UNHCR:S ARBETE I SYRIEN

  • I Aleppo och runt om i Syrien är UNHCR på plats som en viktig leverantör av nödhjälp, skydd och tak över huvudet.
  • Hittills under vintersäsongen har UNHCR nått över en miljon människor med nödhjälp för att klara sig genom vintern.
  • UNHCR fortsätter att distribuera nödhjälp till sårbara familjer som flytt från östra Aleppo. Cirka 97 000 människor från olika områden runt om i staden har fått hjälp.
  • UNHCR har etablerat permanent juridisk stöd som ger människor hjälp med dokumentation så som ID-kort, födelseattest och andra personliga dokument.
  • UNHCR har distribuerat nödhjälp och vinterartiklar till 115 000 människor i östra Aleppo.

/Frida Calderon, UNHCR

Du gillar kanske också...