Kändisar för välgörenhet – 22. #blogg100

Hej, tänkte ägna detta inlägg åt ytterligare välgörenhetskändisar, denna gång en artist och en idrottsman som nyligen valt att bidra med sina namn för välgörenhetShakira och Gerard Pique.

Detta par har under sin graviditet valt att dela med sig av bilder på dom båda och framförallt Shakiras mage, till tidningar och framförallt till Unicef. De har tillåtit Unicef att fritt få använda deras namn och bilder för att marknadsföra ett barnpaket med vad de kallar ”inspirerande gåvor”: Shakira & Gerard Pique’s World Baby Shower paketet innehåller bla poliovaccin, myggnät, vätskeersättning etc.

Förutom fotografier och ”World baby shower” har de även lottat ut signerade matchtröjor etc till de som är med i deras donationskampanj. Och framförallt har de (och gör fortfarande) marknadsfört kampanjen hårt i sitt twitterflöde där Shakira har nära på 20.000.000! följare.

Det är ju självklart oerhört värdefullt att få denna draghjälp i en kampanj, att för fansen få se sin idol stå upp för de som har det svårt i världen ger ju självklart många ringar på vattnet, framförallt om man har tjugo miljoner fans bara på twitter. Jag har tyvärr inte lyckats skaka fram några siffror på hur mycket som dragits in via just denna kampanj, får återkomma med ett tillägg om jag hittar.

Shakira och Gerard säger själva (på twitter) att en av anledningarna till att de gör detta är:

”För att fira ankomsten av vårt första barn hoppas vi – i hans namn – att mindre priviligerade barn
runt om i världen kan få sina grundläggande behov täckta genom gåvor och donationer”

Shakira och Gerard i ett av sina foton för välgörenhet.

Deras ”son” föddes i slutet av januari och gavs namnet Milan. 🙂

Godnattkram till er alla.
//Christian

Du gillar kanske också...