Bully ”mobbning” – 21. #blogg100

Smile

Idag begränsar jag mitt blogginlägg till en TED talk video med fantastiska Ron Gutman, ”The hidden power of smiling”. En presentation som jag alltid brukar ta som exempel för att visa hur fantastiskt mycket ”Prezi” kan göra för att förstärka uttrycket i en presentation. Och som ni säkert har listat ut handlar ”The hidden power of smiling” om att le och om lycka, precis en sådan video som jag kände ett starkt behov av att titta på just nu.

Anledningen är för att jag tårögd precis har kämpat mig igenom reprisen av förra årets lyckade Dox dokumentär ”Bully” på SVT1 (av filmaren Lee Hirsch) en dokumentär om som handlar om mobbning.

Skärmdump från Dox dokumentären Bully

I dokumentären lyfter de tydligt fram en hemsk verklighet för alltför många barn, där vi tydligt ser att frasen ”Barn kommer alltid att vara barn” är allt annat än acceptabel när det kommer till mobbning.  Trots att barnen i dokumentären vet om att de blir filmade fortsätter de att trakassera sina offer, vilket är barn som endast blivit offer för deras avvikande sexuella läggning eller för deras avvikande utseende. En tragisk verklighet i USA i detta fall, men som tyvärr inte skiljer sig särskilt mycket från flera av våra svenska skolor.

Trots hemsk skildring rekommenderar jag ändå att ni ser den om ni inte redan gjort det, den finns tillgänglig på SVTplay i 14 dagar till. Men ytterligare en rekommendation är att göra som jag, att se till att ha Ron Gutmans TED talk (nedan) nära till hands efteråt. 🙂

#Nätkärlek till er alla, och du…bjud nästa person du möter på ett stort leende, det är hen värd!
//Christian

Du gillar kanske också...