Emanuel Nilsson #blogg100 – inlägg 42

Idag presenterar vi stolt gästbloggaren Emanuel Nilsson.
emanuel_nilssonEmanuel jobbar med att föreläsa och blogga om sina erfarenhet av utbrändhet som 21-årig entreprenör. Han jobbar också med att hjälpa företag med idéer inom försäljning och marknadsföring samt investerar i Afrika och börsen.
Läs mer om Emanuel på hans egna blogg

Prestationsfällan

Jag har alltid velat mycket ända sen jag föddes. Göra, uppleva och uppnå mycket. Det tog mig 21 år att bli så uppslukad av livets alla fantastiska möjligheter att jag hösten 2012 blev utbränd. 21 år gammal.  Det gjorde att jag hamnade utanför stresshjulet och fick tid att verkligen lära känna mig själv. Jag fick tid att verkligen reflektera över mitt liv och vårt samhälle.

Det ledde till en hel del insikter som helt förändrat mitt sätt att leva, prioritera och värdesätta min omgivning. Detta kan jag inte hålla för mig själv, därför föreläser jag och bloggar om det. För jag vill förändra människors liv. Min drivkraft är inte längre att bli stormrik eller framgångsrik i andras ögon. Mitt mål är att må bra och hjälpa människor att må bra.

Frågan ”Varför?” är numera en grundpelare i allt jag gör. Varför gör jag det ena eller det andra? Vad är syftet? När jag lever efter mina värderingar och har klart för mig varför jag gör saker blir jag mer motiverad, mår mycket bättre och njuter mer av livet.

Jag har kommit fram till fyra områden som jag upplever är extra viktiga för att må bra och samtidigt vara framgångsrik:

  1. Sund egoism. Var egoistisk, eftersom det är både bättre för dig själv och din omgivning. Mår inte du bra så mår inte din omgivning bra.
  2. Prioriteringar. Allt är inte viktigt. Inse vad som är viktigast. Lär dig säga NEJ. Det är ditt ansvar.
  3. Låtsasstress. Ifrågasätt din stress. Har den mer negativ påverkan än positiv? Behöver du ha flåset upp och hjärtat på högvarv? Eller gör du bättre ifrån dig om du hittar det produktiva lugnet?
  4. Återhämtning. Planera in återhämtning både i det lilla och det stora perspektivet. Allt från bensträckare till semester. Att göra något varje kväll som gör att man kommer ner i varv tror jag är en nyckel till välmående. I mitt fall är det massagestol, meditation och spikmatta som är min kvällsrutin. Det ger mig enormt mycket energi.

Min vision är ”Ett samhälle med mindre stress och mer livskvalitet och framgång”.

Då mår vi bra, är närvarande, lugna och samtidigt drivande, utvecklande, framåtsträvande och i allra högsta grad framgångsrika.

/Emanuel

Du gillar kanske också...