Justin Bieber – 90. #blogg100

Enligt organisationen ”Do Something” är det popstjärnorna Lady Gaga och Justin Bieber som toppar listan över kändisar som skänker pengar till välgörenhet.

Och Justin Bieber, som idag anländer till Sverige för tre dagar konsert i globen, har i sitt välgörenhetsengagemang valt att bland annat stötta byggandet av skolor för barn i tredje världen, och till just det projektet går en dollar per såld biljett under hela hans Believe-turné.

Han är också den första kändisen som samarbetar med Give Back Brands med vilka han, förra sommaren, tog fram en egen parfym ”SOMEDAY”, en parfym vars intäkter går till Pencils of Promise och Make-A-Wish Foundation.

Han har även startat en insamling som heter: Believe Charity som snart har samlat in 1,2 miljoner dollar.

Justin Bieber

Justin’s engagemang är många och donationerna väldigt stora, och sätten att samla in pengar är också många och ibland minst sagt lite annorlunda.

Jag lästa att han i höstas buteljerat sitt eget svett för att auktionera ut det för att samla in ytterligare pengar till välgörenhet. Vet inte hur mycket han fick in, men tidigare har han även sålt en lock från sitt hår på Ebay för 40.668 dollar , vilket motsvarar över 258.000 svenska kronor, pengar som alla gick till välgörenhet, så jag misstänker att svettflaskan drog in ännu mer.

Han har även sålt sin Kungsboa, en signerad bil och sin specialtillverkade motorcykel mm på auktion för välgörenhet och troligt är att vi kommer att få se fler konstiga auktionsobjekt från Justin även fortsättningsvis.

Så även om åsikterna om mr Bieber är delade i två läger, så kan man inte annat än att säga att han ”gör gott” för extremt många. och idag och två dagar framöver är det iallafall dags för drygt 40.000 svenska ”Beliebers” att vara med och stödja välgörenhet samtidigt som de går på hans konsert!

Ha det gott!
//Christian

Du gillar kanske också...