”Göra gott dag” & Bullhjälpen – 42. #blogg100

Det här med att ta tag i orättvisor, att engagera sig och att inte bara stanna vid kommentarer som:

”Man borde faktiskt göra något för de som har det svårt, för svältande barn, för utrotningshotade djur, för pensionerade cirkusclowner” (eller tja…typ)

det är ju iallafall inte så lätt som det låter… eller kanske det är ”lätt” men steget är konstigt nog ofta ganska stort att ta. Jag har nämnt det tidigare i bloggen: att det bör vara så enkelt som möjligt för att få många att engagera sig, men samtidigt om vi bara bestämmer oss och tar oss tid så kan ju alla göra något, stort som smått…

Så varför inte se till att skapa en välgörenhetsdag i kalendern, en eller kanske flera dagar per år där man bara fokuserar på att göra något för dom som har det sämre?

Kanske vore det en bra idé för företag runt om i världen, att ha en dag då deras anställda engagerar sig i volontärarbete eller liknande, en dag då ”alla” som har möjlighet verkligen engagerar sig i att göra något för världen? En ”göra gott dag”! Eller vad säger ni borde inte det funka?

Bullhjälpen

Nåja, någon som de flesta hört talas om som faktiskt har tagit tag i situationen är 10-åriga Milla Martin som via Bullhjälpen dels själv säljer, men också uppmanar andra barn att sälja bullar för att samla in pengar till de svältande barnen i Afrika! 

Milla reagerade för ett par år sedan på orättvisorna i världen när hon såg på TV och bestämde sig för att göra något åt det, och idag har hennes ”Bullhjälp” samlat in mer än 300 000 kr till svältande människor. Hon driver en blogg och en facebooksida för att se till så att fler barn engagerar sig i Bullhjälpen, Milla är en mycket kreativ och driven tjej som faktiskt gör något!

Jag vill också passa på att dela med mig av Millas mycket klarsynta tipp för att bli en Bullhjälpare:

Det är enkelt att hjälpa barnen i Afrika.

  1. Prata med vuxna och be dem hjälpa till. De kan göra stor skillnad.
  2. Gå till en mataffär och prata med chefen. Fråga om du får sälja bullar utanför, säg att pengarna går till barnen i Afrika (ta med en vuxen).
  3. Bestäm dag och tid (det är roligast en solig dag)
  4. Bestäm om du vill baka själv eller köpa bullar av affären (jag frågade chefen och fick köpa jättebilligt!)
  5. Gör i ordning bord och stolar. Skriv skyltar med ”Bullhjälpen – för Afrikas barn”, och ”sponsras av ”någon känd matbutik””. ”En bulle, 10 kronor”.
  6. Ta med vuxna när ni säljer, som kan ta hand om pengarna.
  7. Skänk pengarna till Bullhjälpens sida på SOS Barnbyar, jätteenkelt. Klicka här:
Bullkärlek till er alla,
//Christian

Du gillar kanske också...