Skattepengar i Pennybridge #blogg100 – dag 7

Idag var det dags för ytterligare en presentation av Pennybridge, denna gång på ett lunchmöte hos en Rotaryklubb i Halmstad. Och under frågestunden efter föredraget dök det även upp ett tips, eller iallafall en kreativ idé som jag tänkte dela med er.

”- Att använda Pennybridge plattform för att ge kommuninnevånare möjligheten att för en viss procent av sin skatt vara med och bestämma till vilka åtgärder/förbättringar i kommunen pengarna ska användas.”

Min Pennybridge

Låt mig förklara närmare:
Idag på Pennybridge väljer du som givare de ändamål som du vill stödja, fördelar procentuellt hur mkt resp. ändamål ska få och sist väljer du hur stor månadssumma du vill stödja med.

I detta nya Pennybridge ”kommunförslag” skulle du istället kunna välja mellan ett visst antal lokala åtgärder i din kommun som en viss procent av din skatt skulle gå till. Så om du exempelvis vill förbättra vården så väljer du ”vårdpaketet” eller så väljer du att fördel dina skattepengar procentuellt över flera intressanta åtgärder. Allt för att ge dig som kommuninnevånare en chans till lite större påverkan i din egna kommun.

Ett kreativt och vågat förslag, eller hur, men frågan är om du skulle vara intresserad av en sådan tjänst? Och hur skulle den i så fall utvecklas, förbättras för att så småningom kunna förverkligas?

/Christian

Du gillar kanske också...