Live real change & Svensk Tibetanska skol- & kulturföreningen – 96. #blogg100

Jag har tidigare skrivit om vikten av skolan och utbildning för bland annat kvinnor i utvecklingsländer.

Men skolan och framförallt ”lärarna” är ju viktiga för alla, och har ofta en stor påverkan på många av de val man tar senare i livet. Och just detta om att få stöd och om att bli positivt påverkad av ens lärare är något som ett gäng kända artister: Miley Cyrus, Justin Bieber, Quincy Jones och PitbullJason Mraz, Matthew Morrison, Lady Antebellum tagit fasta på och därmed gått samman för att driva en insamling vid namn ”Live Real Change”.

Live Real Change har som mål att stötta skolan, lärare och utbildning genom donationer från privatpersoner.  Det går även att välja en specifik lärare/klassrum som man vill stödja.

Artisterna bakom initiativet vittnar själva om den stora positiva betydelsen av en stöttande och bra lärare under skoltiden.

I Pennybridge välgörenhetsplattform kommer det från start att finnas flera olika organisationer som stöttar just skolgång och utbildning men med lite olika inriktning. En av dessa viktiga organisationerna är ”Svensk Tibetanska skol- & kulturföreningen”.

Föreningen innehar 90-konto och har 13.000 barn i 108 skolor. Och då dessa barn behöver hjälp för att ha råd att gå i skolan och vidareutbilda sig, är fadderprogrammet en av föreningens viktigare verksamheter.

Läs mer om föreningen på deras egna hemsida (Klicka här)

The House of Tibet

Bilden lånad ifrån http://tibet-school.org/

Ha det gott!
//Christian

Du gillar kanske också...