Maria Green – Tillsammans ska vi göra skillnad

Idag är det dags för Pennybridge fjärde sommarbloggare Maria Green som tar ett härligt och annorlunda grepp på bloggandet genom att publicera ett brev hon skrev från Sydafrika när hon var med och invigde ett Star For Life-skolprogram (med bla Måns Zelmerlöw) tidigare i år, välkommen Maria!

mariagreen

Maria Green – ”Jag är en optimistisk och social person som brinner för det personliga mötet.
För mig är goda och personliga relationer det viktigaste verktyget oavsett om det gäller kosmetik, sång o musik eller kommunikationsteknik.

Ingen kan göra allting – men alla kan göra något”  är ett talesätt som verkligen tilltalar mig och som jag strävar efter att leva upp till och förmedla.” 🙂

——————

Sydafrika Hluhluwe 2013-02-21

Hej Sverige!

Sänder en hälsning från ett vackert och vänligt Sydafrika.

Jag befinner mig i den sydöstra delen av den afrikanska kontinenten och det känns som om jag hamnat mitt i mänsklighetens vagga.
Var det här som urtidsmänniskan Lucys kompisar tog de första upprättgående stegen när du själv, kära Sverige, fortfarande låg begravt under ett kilometertjockt istäcke… ?

Tanken svindlar – men det känns helt realistiskt!

Du skulle vara med här! Naturen är  så hänförande vacker och förefaller många gånger oändlig! Din natur, kära Sverige,  är också mycket vacker, så ta inte illa upp men vidderna här är verkligen magnifika och ljuset i skymningen liknar ingenting jag tidigare sett…

Jag önskar att Du Sverige och alla dina barn fick komma hit och dela mina upplevelser. Att ni  alla fick se hur stor skillnad en liten aning hjälp från er familj kan göra här nere i en region där ett Star For Life-skolprogram invigs.

skolprogram star for life

Jag önskar att du kunde vara med och inspireras av skoleleverna som nyfiket betraktar oss vita besökare, inte med rädsla utan med energi och nyfikenhet i blicken. Intensiteten och glädjen som lyser ur de vackert nötbruna ögonen går rakt in i hjärtat och gör en alldeles glad i magen.

Energin och den oförväntade gemenskapen som uppstår när vi tillsammans stämmer in i Shosholoza, den Sydafrikanska folksången alla kan här nere är uppenbar. Känslan är magisk!

Shosholoza star for life

Bild från resan till Sydafrika, fotograf: Martin Cleasson

Jag är hänförd av tacksamhet  att jag får vara en del av detta ”heart to heart moment” som musiken skapar!! Kontakten är genuin och varm  mellan våra svenska ungdomar i StarChoir Sweden som jag reser med, och de sydafrikanska eleverna. Stämningen är så naturlig och äkta. Tänk om du Sverige kunde få se dessa unga människor, de äger just ingenting mer än sin Starforlife dreambook, penna och Tshirt – ändå lyser deras ögon av positiv framtidstro och hopp och de vågar uttala sina drömmar.

Skolprogram star for life

Bild från resan till Sydafrika, fotograf: Martin Cleasson

Dina barn Sverige, saknar just ingenting – förutom en positiv framtidstro, självkänsla och tro på sin egen förmåga… Förblindade  efter timmar framför datorn i den nedbrytande jakten efter flera ”likes” på Facebook. Naivt trodde jag att vi kunde komma ner hit och lära ut livsviktiga erfarenheter och finner att det är precis tvärt om!

En studieresa som förevigt har etsat sig fast och berikat mitt liv. När jag kommer hem ska jag hängivet ägna mig åt att försöka förmedla mina nyvunna erfarenheter till dig Sverige, och dina barn.

Tillsammans ska vi göra skillnad!

Kram vi ses snart!!
//Maria

Du gillar kanske också...