Neuroförbundet #blogg100 – dag 26

Lotta_Sydäng_MelinLotta Sydäng-Melin är en Stockholmstjej som lämnade näringslivet för fyra år sedan för att byta bransch och arbeta för den ideella sektorn. Bidra till att göra världen lite bättre är en härlig känsla. Hon har sedan dess arbetat med insamling och marknadsföring i olika organisationer, som konsult och nu anställd på Neuroförbundet sen 1,5 år tillbaka. Hon är marknadsstrateg men gillar också att grotta sig ner i det operativa och påverka hela kedjan av flöden för att skapa bättre resultat.

Make you all move

Jag vill berätta om en speciell kille som heter Daniel Häggkvist. För sju år sedan fick 30-årige Daniel Häggkvist diagnosen MS. Tills för ett halvår sedan höll han sjukdomen hemlig för omvärlden. Av rädsla för dömande människor.

– Min självbild har nu förändrats. Jag är öppen med min MS-diagnos och får inte den dömande reaktion jag trodde från omgivningen.

Väldigt skönt, säger Daniel, som har blivit instruktör i poledance med sikte på VM i sommar.

När Daniel kontaktade mig i höstas för att starta en egen insamling till förmån för MS-forskningen hade vi passande nog precis lanserat Neurogåvan. Daniel är en eldsjäl med mycket på gång samtidigt och jag hoppas att hans historia inspirerar andra. Läs mer om Daniel och bidra till hans insamling klicka här .

Daniel Häggkvist insamling

Förra året var ett händelserikt år och många uppmärksammade att vi bytte namn från Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR) till det modernare namnet Neuroförbundet. Namnbytet har fått positiva reaktioner och var en uppskattad förändring mot något nytt – mot framtiden!

Vi har också satsat på att utbilda fler diagnos- och rättsombud. När man får en neurologisk diagnos kastas tillvaron om, både för de drabbade och för de anhöriga. Våra diagnosombud är personer som är engagerade och som ger ett bra och viktigt stöd för våra medlemmar i en ny och försvårad livssituation.

Allt fler av våra medlemmar är i behov av juridiskt hjälp. Det är inte lätt som enskild person att ha kunskap om den djungel av regler som finns, eller att orka driva ansökningar, överklaganden och andra viktiga ärenden. Tack och lov har vi kunnat utbilda nya rättsombud runt om landet. Rättsombuden ger våra medlemmar stöd, råd och hjälp i dessa situationer som kräver insyn i lagen om stöd och service (LSS), assistansersättning och socialtjänstlagen.

Tack vare våra givares hjälp under 2013 har vi kunnat hjälpa många medlemmar till ett bättre liv.

Några få kan inte göra allt men om många gör lite, utifrån sina förutsättningar, kan vi tillsammans skapa mirakel!

Bästa hälsningar,
/Lotta Sydäng Melin

Neuroförbundet hos Pennybridge

Neuroförbundetfinns också som mottagare på Pennybridge.org välkomna att läsa mer och starta ett månadsgivande, klicka här.

Du gillar kanske också...