Jag och min far – 80. #blogg100

Nu är det bara 20 inlägg kvar innan #blogg100 når sitt mål och ett inlägg har publicerats varje dag i 100 dagar! När man publicerar så ofta är det inte alltid det blir så mycket substans i inläggen, därför är det extra kul att ha bra hjälp av gästbloggare. Idag lämnar jag återigen över ordet till Axel som bland annat skriver om att ”dela vidare”. 🙂
//Christian

**********
I mitt föregående inlägg så pratade jag om styrkan i sociala medier. Sociala medier är en väldigt central punkt i dagens samhälle som är svår att undvika och bli opåverkad av. Eftersom att det är ett så pass hett ämne så tänkte jag ägna även det här inlägget till att skriva om sociala medier.

När man delar och sprider något på sociala medier så gör man det för att man vill förmedla något som är uppbyggt på en känsla. Som kan vara glädje, sorg, sympati, empati mm.

Även en kort brödtext eller ett kortfattat ord förmedlar en känsla. Och när jag tänker på spridningen i sociala medier från privatpersoner, så kan jag inte sluta tänka på den fenomenala versionen av ”Jag och min far” med Magnus Uggla i programmet så mycket bättre.

 

jag och min far

 

Låten, som egentligen är en tolkning på Olle Ljungtströms orginal, är i Ugglas version en hyllning och bearbetning av sin bortgångna fader. Uggla öppnade upp sig personligt på ett osedvanligt vis som vad han egentligen brukar göra. Han förmedlade en känsla genom sin text som träffade oerhört många åhörare och som efter bara några minuter i sociala medier blev en viral succé – man delar en känsla.

Som respons på låten skrev Uggla ett officellt tackmeddelande på facebook, det inlägget har över 100.000 gillningar och ca. 5000 kommentarer där många just tackar för att de blivit påminda om hur värdefull relationer är till nära och kära faktiskt är.

Att folk delar något i syftet att nå ut till fler för att beröras gläder mig otroligt. Det gläder mig för att folk engagera sig, och det gläder mig även ur ett marknadsperspektiv där flera enskilda individer tillsammans bildar en otroligt stark och i princip gratis marknadsföring för att främja det som förtjänas att uppmärksammas.

Och just detta är enligt mig bland den störta styrkan i sociala medier – de enskilda individernas möjlighet att påverka.

Fortsätt nu att förmedla och dela det ni gillar via sociala medier och ha en riktigt bra helg!

//Axel

Du gillar kanske också...