Naken för den goda sakens skull – 81. #blogg100

Det finns mängder med sätt att samla in pengar till välgörenhet, allt ifrån att skramla med en bössa i den lokala matbutiken, springa maraton, raka av sig håret eller till och med slänga av sig kläderna och posera naken.

Ni har säkert hört talas om kalenderflickorna, ett initiativ där en grupp kvinnor fotograferar sig nakna i en kalender till förmån för cancerforskningen. Händelsen fick ytterligare uppmärksamhet världen över när den filmatiserades 2003 med bland annat Helen Mirren i en av huvudrollerna.  

Denna händelse startade en kalender-trend som lever vidare än idag.

Även i Sverige har det varit populärt att göra nakenkalendrar för välgörenhet för såväl män som kvinnor.

De fem killarna bakom Fratres tar ett nakendopp

De fem killarna bakom Fratres tar ett nakendopp

Det har varit nakna bagare som poserat i ”Bagarkalender” där pengarna går till hjärnfonden.Det finns kalendrar med nakna brandmän, läkare, sjuksköterskor, skådespelare, fotbollsspelare, artister, festfixare och även kalendrar med vanliga ”okända” personer.

Ett exempel på vanliga okända personer är: ”Fratres” som består av fem vanliga killar som också dom genom sin nakenhet vill vara med att bidra till välgörenhet, i deras fall går alla insamlade pengar oavkortat till Göteborgs Stadsmission.

Så även när det gäller välgörenhet finns det en stor kreativitet!

Ha en fortsatt härlig lördag, och glöm inte ”gott är gott”!
//Christian

Du gillar kanske också...