United breaks guitars – 82. #blogg100

Idag har det varit en riktigt härlig dag med klarblå himmel och strålande (och till och med värmande) vårsol. En perfekt dag för en flygtur, och det är just gällande en alldeles speciell flygtur som Axel väljer att berätta mer i dagens inlägg, take it away Axel. 🙂 //Christian

**********

Det här blev visst en triologi med blogginlägg om sociala medier, privatpersoners handlingsförmåga och varumärke. Det här inlägget handlar främst om dålig kundvård och hur bandet Sons of Maxwell hanterade detta!  År 2008 så skulle bandet Sons of Maxwell ut på turné och flög då med flygbolaget United Airlines. När de satt i planet så hörde de en dam skrika: ”Herregud, de kastar gitarrer där ute”.

De beskådade hur bagagepersonalen hänsynslöst kastade deras instrument in i flygplanets lastutrymme. Sångaren i bandet försökte direkt få kontakt med någon för att berätta vad han hade sett men blev hänvisad åt alla möjliga håll. Till slut så fick han svaret att han skulle ta upp detta med personalen där planet skulle landa (Ohama).

När de äntligen kom fram så märkte de till deras stora förvåning att det inte fanns någon personal på flygplatsen. Hårdfodralet till gitarren såg ändå helt ut så bandet valde att fortsätta utan att kolla om gitarren var skadad. Bandet tillbringade natten på ett hotell för att dagen därpå fortsätta sin resa vidare . När de skulle uppträda så fick bandet sig ett bakslag då de märkte att sångaren Taylors gitarr för 3500 dollar var helt förstörd.

United breaks guitars

En vecka senare så återvände sångaren till Ohama och förklarade att hans gitarr var trasig men blev direkt hänvisad till Halifax där resan började. För att senare bli hänvisad till någon annan som hänvisade till någon ytterligare.

Månader gick utan ge resultat och vid det här laget så hade han reparerat gitarren för 1200 dollar då han fick beskedet att hans ärende på den sönderslagna gitarren har blivit nekad p.g.a. att han inte hade tagit kontakt med någon personal i Ohama när han landade och att han inte anmälde skadan inom 24 timmar. Efter nio månaders hänvisningar och nekande så gav han ett sista bud på att han kunde acceptera flygcheckar för 1200 dollar som skulle täcka upp reparationskostnaderna. Men detta blev också nekat.

I hans sista svar till United Airlines så skrev han att tre stycken låtar kommer skrivas om det dåliga bemötandet han har fått från flygbolaget och dessa tre låtar kommer läggas upp på youtube för att nå en miljon visningar på ett år.

Fyra år senare efter det första klippet lades upp på youtube så har det nått 13 miljoner visningar och United Airlines använder klippet i utbildningssyfte för kundvårdnad. Sångaren i bandet blev tillslut erbjuden ersättning för reparationskostnaden i flygcheckar som han gladeligen nekade. Och här nedan hittar ni klippet:  

Ha det gott! //Axel

Du gillar kanske också...