Boston Marathon – 83. #blogg100

Idag springer Josh Crary, tillsammans med 40 andra blinda personer, Boston Maraton för att samla in så mycket pengar som möjligt till välgörenhet för blinda.

Men för bara en dryg halvtimme sedan rapporterades det om två explosioner varav en var vid mållinjen av Boston Maraton. Det rapporteras om allvarliga skador både på åskådare och löpare, men det har ännu inte kommit några pålitliga rapporter om hur omfattande explosionerna och hur många som har skadats eller dött.

Twitter/instagram och facebook svämmar just nu snabbt över av foton och korta live-rapporter och mobilnätet i Boston ligger nere.

Rapporterna i sociala medier hjälper förhoppningsvis till så att man snabbare kan få tag i de som ligger bakom bombdåden, eller se till att hjälpa de som behöver det så fort som möjligt.

Bomb Boston Marathon

Photo by twittername @AdamSchefter

Sänder härmed en tanke till  Josh Crary, hans 40 blinda kompisar och alla andra löpare och åskådare som just nu befinner sig i och runt Boston Marathon.

*****
Tillägg:
Josh Crary stopped around the 20-mile mark, after getting a call on his cell phone from his sister telling him of the explosion at the finish line. ”We went into a family home nearby after we got the call,”Crary told NBC News. Crary says he was still six miles from the finish line, so he heard no explosion.
*****

//Christian

Du gillar kanske också...