Postkodlotteriet – 61. #blogg100

Jag har tidigare skrivit om postkodlotteriet och om att de skänker stora summor till välgörenhet, men att de även har fått hård kritik för alldeles för stora arvoden samt att flera menar att de skänker för lite av vinsten (mellan 23-28%), framförallt i jämförelse med sitt moderbolag i Holland där de delar ut minst 50% till goda ändamål.

En dementi angående ovan text har inkommit och korrekta siffror för Postkodlotteriet presenteras här.

Men det senaste om Postkodlotteriet är att de hittat ett nytt ansikte utåt, Margot Wallström går in som direktör för projektet ”Hela Sverige – för mångfald och tolerans” med ansvar över 60 miljoner. Hennes uppdrag blir att bland annat hitta ideella organisationer som ska få ta del av det överskott som delas ut ur lotteriets kassa. Och det är framförallt organisationer inom områden som främlingsfientlighet, handikapp, psykisk ohälsa och kvinnors deltagande som de söker.

”Det här är i enlighet med de frågor som jag har jobbat med och engagerat mig i. Det handlar om att visa de goda exemplen, inte att vara emot något i första han utan att vara för något”, säger hon till Aftonbladet

Margot Wallström

Margot har tidigare varit Ban Ki-Moons särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter, ett uppdrag hon nu alltså lämnat.

Godkväll!
//Christian

Du gillar kanske också...