Vi är Pennybridge – Mattias Josephson

Mattias Josephson (Norrköping) – Advisory board

Född: 1968

Huvudsaklig utbildning:
Matte/data/elektronik på Linköpings Universitet (även om min antagligen viktigaste och djupaste ”utbildning” är erfarenheterna från att starta upp, driva och sälja en egen verksamhet till en av de globala telecomjättarna).
Nuvarande uppdrag:
VD på egna bolaget Idéfabriken – Ideas By Heart AB, Generalsekreterare för Livgivande Företag, Styrelseordförande Pennybridge AB.

Tidigare uppdrag:
Business Operations Director på Motorola Mobility, Grundare/COO på Dreampark AB, CTO på Trumph Data AB.

Favoritcitat:
”Att fråga varför så många är fattiga, varför de rika är så olyckliga … kan leda till verkliga lösningar, till radikalitet i ordets bästa mening.”
― Jim Wallis

Varför tror du att människor vill ge?
Vi människor hör ihop trots allt och känner ansvar för varandra, dessutom upptäcker fler och fler att när man har vad man behöver blir man inte lyckligare av att samla på sig ännu mer överflöd utan i mycket större mån genom att få vara med och göra positiv skillnad.

Varför har du valt att bli en del av Pennybridge?
Jag tror att den typ av roll som Pennybridge hoppas få spela i de globala digitala medierna är en viktig roll som kommer att fyllas av någon. Jag har engagerat mig eftersom jag väldigt gärna ser att just Pennybridge tar den rollen – på grund av det mycket goda hjärta som finns bakom detta initiativ.

Du gillar kanske också...