Webbdagarna – 44. #blogg100

Idag vill jag passa på att uppmärksamma Webbdagarna som pågår just nu i Stockholm, Webbdagarna anses vara en av de viktigaste mötesplatserna för oss som arbetar med digitala kanaler och tar alltid upp aktuella trender, och har flera mycket intressanta föredragshållare och intervjuer. Jag försöker hålla lite koll genom att kika på en och annan av de enormt många videos som läggs ut på nätet från webbdagarna, bland annat finns det en excellent livestream för oss som inte har möjlighet att vara på plats.

Webbdagarna

 

Det finns ju som ni förstår extremt mycket intressant att kika på men jag fastnade speciellt för en lite annorlunda vinkling som Beata Wickbom tar upp i sin intervju med Marcus NymanMisslisibell (som är min dotters idol) och Nellie Berntsson som alla tre, trots sin ringa ålder har miljontals visningar på youtube och mängder med fans som läser och kommenterar deras bloggar. De är alla tre väldigt medvetna om vilka deras fans är och har en tydlig ”vi” känsla i allt de gör, enkelt uttryckt bygger de relationer med sina tittare/följare!

Marcus filmar när han spelar dataspel och lägger ut på youtube, Miss Lisibell bloggar och filmar bland annat när hon provar olika sminkmärken och kläder etc. och Nellie Berntsson bloggar och gör filmer om mode och hästar.

Jag vet ju av egen erfarenhet, då min dotter följer ”Miss Lisibell” (eller Lisa som hon egentligen heter) att den äkthet och vardagsrealism som hon, Marcus och Nelli mfl. använder sig av i sina videos skapar en igenkänning och gör att deras fans får en närmare relation. Det är en oerhört stark dragningskraft och därmed också ”marknadsföringskraft” framförallt då det bidrar till att video-bloggare av denna dignitet kan börja leva på intäkterna från annonsering i youtube-kanalen eller på sina bloggar.

Som sagt jag tycker det är fascinerande att följa detta relativt nya ”beteendemönster”, för det är ju trots allt så att det idag inte handlar om att skapa ”kunder”, det är relationer som gäller. Och när man jobbar med internet och internettjänster är det viktigt att i god tid följa och förstå det beteendemönster som nu byggs upp på internet av våra barn. 

Bifogar också första delen av intervju med Marcus Nyman, Misslisibell och Nellie Berntsson och den andra delen hittar ni här.

Ha det gott!
/Christian

Du gillar kanske också...