Harlem Shake – 33. #blogg100

Jag antar att det vid det här laget inte är någon som har kunnat missa ”The Harlem Shake” som skakat runt på internet i drygt 20 dagar.

Harlem Shake är ett fenomen eller ett så kallat MEME på nätet, vilket kan översättas med typ: En idé/fenomen eller ett beteende som får stor och snabb spridning på internet. En typisk ”Harlem Shake” är en video ca 30 sek lång där oftast en maskerad person dansar ensam i ca 15 sek till låten ’Harlem Shake’ av Baauer medan folk runt omkring verkar allmänt ointresserade. När det sedan kommer en vändning i låten klipper man in ca 15 sek när alla i videon dansar, skakar, hoppar galet omkring till musiken.

Här är videon som anses ha startat allt, publicerat av ’Filthy Frank’:

Och självklart har även denna virala effekt lockat några till att göra ’Harlem Shake’ också för välgörenhet.

Ex. denna kille som väljer att raka sitt huvud för att stötta ”Great Ormond Street Barn Sjukhus” och uppmanar alla som gillar videon att skänka pengar via hans sida på Just Giving.

Och här är det några engagerade ungdomar som valt att visa deras stöd för kampanjen ”Enough Food For Everyone” genom att göra en ’Harlem Shake’

Och slutligen företaget ”AKmaterialhandling” och dess anställda som lovar att 1728 mål mat (motsvarar mat för en familj i 5 år) ska doneras till ”Feed My Starving Children” om deras video visas 10,000 gånger. Man kan ju hoppas att de donerar maten även om de inte når upp till 10,000 visningar.

Så har ni eller ert företag gjort er egen ’Harlem Shake’ ännu? Inte, passa då på att göra det för en god sak och samtidigt sprida ert företagsnamn i denna virala spridningsvåg, för än är det inte försent.

Se bara hur Göran Arnberg valde att sätta ”Gagnef” på kartan genom att ganska så sent hoppa på den virala effekten av ”Gangnam Style” men ändå lyckas:

Ha en fortsatt härlig söndag alla,
//Christian

Du gillar kanske också...