Vi är Pennybridge – Per Wildenstam

Per Wildenstam

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Wildenstam (Stockholm) – Advisory Board

Född: 1952

Huvudsaklig utbildning: Stockholms universitet, IHM Business School, London South Bank University

Nuvarande uppdrag: Projektledare Comunicado International, undervisning i marknadsföring på Nercia Utbildning, Stockholms universitet, FEI m.fl.

Tidigare uppdrag: Försäljningschef, exportchef, marknadschef på olika företag. Projektledare på bl.a Brindfors annonsbyrå.

Favoritcitat?

Det är inte allt som kan räknas som räknas, och inte allt som räknas som kan räknas. ~ Albert Einstein

-Varför tror du att människor vill ge?

Jag tror att alla människor har ett eller flera ”causes” som de brinner för. Och att de känner att de vill stötta dessa ekonomiskt. Det man brinner för kan skifta över tiden och andra yttre omständigheter. När man har barn som är i åldern att de vill vara med i olika idrottsföreningar eller andra föreningar så brinner man för att dessa ska ha så god ekonomi att de kan erbjuda barnen bästa möjliga förutsättningar att utöva exempelvis sin idrott. Skulle man ha någon med en svår sjukdom i sin närhet så brinner man för att forskningen och vården inom detta område ska utvecklas. Ibland så behöver man inte ha någon personlig koppling till det man brinner för, det engagerar ändå. Men gemensamt är att alla dessa behöver finansiering, en finansiering som vi inte kan räkna med att ”samhället” ska ombesörja fullt ut. Därför vill vi ge till det vi brinner för.

-Varför har du valt att bli en del av Pennybridge?

Jag tycker att Pennybridge öppnar upp möjligheter att ge på ett sätt som är enkelt och inte kommer att märkas så tydligt i plånboken. Att man kan ge små belopp men ofta tror jag kommer att locka många. Och att man dessutom på ett enkelt sätt kan styra sina gåvor både till olika 90-konton och till exempelvis barnens idrottsklubb gör det hela ännu mer sympatiskt. Jag ser det som en ära att få vara med och utveckla en sådan tjänst.

Du gillar kanske också...