Louise Hoffsten och NHR – 78. #blogg100

Tidigare har jag ju skrivit om frasen ”only the dead fish follows the stream” som också är titeln till Louise Hoffstens bidrag i årets Melodifestivalen. Och just den frasen kan ju ha olika betydelse beroende på vilken situation man befinner sig i.

Louise själv drabbades ju av MS (Multipel Skleros) som 30-åring och har sedan dess visat en oerhörd drivkraft för att fortsätta leva som tidigare, ett starkt fokus på att kämpa mot att ”följa strömmen” som hennes sjukdom utgör, utan att istället ”leva”.

Louise har varit sängliggande under en längre period och även åkt rullstol pga sjukdomen, men ändå alltid visat att ”the show must go on”. Själv säger hon så här:  

Min drivkraft är att jag fortfarande är vid liv! Att jag har min familj och ett jobb jag både älskar och hatar. Kärleken är stark, den tror jag på!

 

Louise Hoffsten

Bildcred: Fredrik Etoall – klicka på bilden för att komma till etoall.se

 

Louise har även dragit nytta av sitt kändisskap för att få mer uppmärksamhet kring MS och andra neurologiska sjukdomar. Genom att blandat sin musik med att prata om att leva med MS försöker hon ge människor i samma situation en positiv känsla. Hennes föredrag kallar hon ”ingenting är bortkastat” och har bland annat anordnats i samarbete med NHR (Neurologiskt Handikappades riksförbund).

Louise verkar som Ambassadör för just NHR som är en svensk intresse-, service-och kamratorganisation för personer som lever med neurologiska sjukdomar och funktionsnedsättningar, organisationer har ca 13.000 medlemmar och innehar 90-konto.

NHR:s vision är:

”Att verka för att personer med neurologiska sjukdomstillstånd skall få sina behov och rättigheter tillgodosedda och därigenom förbättrade levnadsvillkor.”

NHR sprider också kunskap och ger stöd åt både dom som har neurologiska sjukdomar likväl som deras familjer. 

Även NHR har anslutit sig till Pennybridge tjänst och kommer därmed att vara en av de organisationer ni kan stödja redan vid lansering.

Ha det gott!
//Christian

Du gillar kanske också...